18 LEJLIGHEDER: CALUM BYUDVIKLER PÅ NØRREBRO

25. september, 2018

Boligudviklingsfirmaet Calum udbyder 18 lejligheder til salg for i alt 74,95 mio. kr. på Nørrebro – et område, hvor børnefamilier tørster efter nye kvadratmeter.

Det er ingen tilfældighed, at boligudviklerne fra Calum næste sommer åbner dørene til 18 familielejligheder på hjørnet af Falkevej og Nordre Fasanvej på Nørrebro.

Der er nemlig stor efterspørgsel på lejligheder i området. Håbefulde lokale lejere ringer løbende til firmaet for at høre, om der er nye lejligheder på vej.

Samtidig er man hos Calum glade for at være med til at byudvikle området:

Ressourcesvage børnefamilier stilles bedre
– Nørrebro er, viser undersøgelser, en af hovedstadens mest ressourcesvage bydele. Familier i Nordvestkvarteret og på Nørrebro har i gennemsnit omkring 200.000 om året til rådighed efter skat. I Klampenborg er samme tal per husstand over 700.000 kr. Vi er meget glade for at kunne stille nogle nye faciliteter og kvadratmeter af rigtig høj kvalitet til rådighed i et område med mange, ofte ressourceknappe børnefamilier. Det kan forbedre boligsituationen og bidrage til øget livskvalitet, siger adm. direktør hos Calum, Jakob Axel Nielsen.

Nørrebro: Stort behov for kvalitet i lejeboligerne
Jakob Axel Nielsen, der er tidligere sundhedsminister, refererer bl.a. til en undersøgelse af indkomstfordelingen blandt de 66 sogne i København og Frederiksberg Kommune, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd offentliggjorde tidligere på året.

Undersøgelsen bygger på tal fra Danmarks Statistik og viser, at de 10 fattigste sogne, på nær et enkelt på Amager, ligger i Brønshøj, Nørrebro og Nordvest. Noget der også manifesterer sig i udvalget af lejeboliger på Nørrebro, forklarer han.

Lejligheder udvikler området
– Mange eksisterende lejelejligheder på Nørrebro er små, slidte og vedligeholdelseskrævende. Vi tilbyder på Falkevej 18 helt nye, slidstærke lejligheder med fire til fem værelser på tilsammen omkring 100 kvadratmeter. Rammerne er perfekte for familier med flere børn. Det er sådanne bygninger, som vi gerne ser flere af her, fordi de giver kommende lejere ekstra kvalitet i hverdagen og ofte tiltrækker nye, ressourcestærke beboer og udvikler området, siger adm. direktør hos Calum, Jakob Axel Nielsen.

200 meter til metrostation
Calum købte i 2015 to ejendomme på hjørnet af Falkevej og Nordre Fasanvej, indeholdende en Ingo-tankstation og Dansk Røde Kors, som i dag er revet ned. I stedet opfører firmaet nu en ejendom med to længer på hver fire etager langs henholdsvis Falkevej og Nordre Fasanvej. Det er her, de 18 nyopførte lejligheder kommer til at ligge. Kun 200 meter fra den kommende metrostation, der åbner i sommeren 2019, Nørrebro Station, Nørrebro Centret samt en række af detailbutikker på Frederikssundsvej. Salgsprisen for ejendommen bliver 74,95 mio. kr.

HP BYG og Sangberg Arkitekter
I modsætning til hovedparten af lejlighederne på Nørrebro, der er opført i begyndelsen af sidste århundrede, får de kommende beboere elevator i opgangen. Under boligernes fælles gårdrum bliver der plads til 18 biler. HP Byg står for byggeriet, og Sangberg Arkitekter har tegnet boligerne.

Ifølge byggeplanen er lejlighederne klar til brug i juli 2019.