FALKEVEJ / NORDRE FASANVEJ – KØBENHAVN

CALUM har udviklet og opført et spændende boligprojekt midt på Nørrebro, kun få hundrede meter fra Nørrebro st. og den nye Metro station, tæt på indkøb og Nørrebro Centeret.

Ejendommen indeholder 18 familieegnede boliger fordelt på to trappeopgange og består af to længer, en 4 etagers langs Falkevej, og en 3 etagers ud til Nordre Fasanvej.
Hvor de to længer mødes, sker der en bearbejdning af hjørnet, som det kendes fra klassiske københavnerhuse.
Dette skaber et markant hjørne ud til Nordre Fasanvej. Bygningen afsluttes med en penthouseetage fra 3. etage og op, hvor der er materialeskift i facaden. Derved får huset en skala, som passer ind i resten af kvarterets små boligbyggeri med mansardtage, men med et nutidig udtryk, som indgår byarkitektonisk i området.

Udformningen af husets facader og materialitet tager udgangspunkt i de omkringliggende bygningers facaderytme og kvadratiske vinduesdimensioner. De ydre facader mod gaden er udført i lys/gul tegl. Dette skaber en stoflig facade, som i sit farvespil passer godt ind til områdets andre bygninger.
For at skabe kontrast til teglens levende udtryk, har vi valgt enkle sorte vinduesrammer. Ved indgangen og ved porten bearbejdes og detaljeres facaden med sortmalede grafiske felter. Dette skaber detaljering, nedskalering og variation af facaden.
Tagetagen er udført som en nyfortolkning af nabobygningernes sorte mansardtage. Det skaber en fin afslutning på bygningen og skalerer huset ned, så det matcher nabobygningen på Nordre Fasanvej.

Under boligernes fælles, hævede gårdrum er anlagt parkeringskælder med plads til 18 biler.

Bygningen er designet af SANGBERG.

For yderligere informationer om lejemulighederne kontakt:
CALUM • tlf. 50105090 • udlejning@calum.dk