2019 LIGE BEGYNDT: CALUM HAR MERE TRAVLT END NOGENSINDE

2. januar, 2019

Calum oplever hektisk byggeaktivitet, og 2019 byder på flere nye byggeprojekter. – Hver fjerde af vores ansatte arbejder på et Calum-projekt, fortæller underleverandøren HP Byg.  

Kort efter at det nye år er ringet ind, har det landsdækkende ejendomsudviklingsfirma Calum mere travlt end nogensinde.

Udover at virksomheden hele tiden udvikler nye projekter, så har antallet af påbegyndte byggerier aldrig været større, fortæller adm. direktør hos Calum, Jakob Axel Nielsen.

Cirka 55.000 kvm under opførelse
– I Aalborg udvikler vi bl.a. boligprojektet Oasen på i alt 220 lejligheder, hvor vi har sat første etape på 8.000 kvm i gang. Derudover er vi i øjeblikket ved at udvikle 23.000 kvm fordelt på fire boligprojekter. Her er der i alt tale om ca. 200 boliger på Lindholm Brygge samt i Nørresundby og Aalborg midtby, hvor vi totalrenoverer Strøybergs Palæ på ca. 2.000 kvm til nye, herskabelige lejeboliger, siger Jakob Axel Nielsen og fortsætter:

Også byggerier uden for Aalborg
– I Køge er vi bl.a. i gang med at opføre de to boligprojekter Gåsefoden og Blåklokken på tilsammen ca. 12.500 kvm. Vi byudvikler et mindre projekt med 18 lejligheder på Nørrebro samt 8.500 kvm lejligheder i Gellerup i Aarhus, et område i rivende udvikling. Begge byggerier er meget spændende, fordi vi virkelig tilfører de to områder et løft i boligkvaliteten.

Disse projekter blev afsluttet i 2018
Calum færdiggjorde i sommer 29 lejligheder i Gavlhusene på Eternitten i det centrale Aalborg. Samtidig lagde virksomheden sidste hånd på 24 rækkehuse i Kildehøj i Gug. De to projekter blev hurtigt udlejet.

Herudover afleverede Calum henover sommeren 251 ungdomsboliger, 10 penthouseboliger og en Nettobutik på Eksercerpladsen ved DR Byen i København. Senere fulgte en MENY-butik i Viborg på 2.200 kvm.

Investorer søger kvalitet
– Vi fokuserer på at udvikle boliger og ejendomme af høj kvalitet, fordi vores investorer og lejere efterspørger kvalitet i stor stil. Det er en langsigtet strategi og selvfølgelig også en omkostning. Men det er samtidig en væsentlig grund til, at vi i øjeblikket har hænderne på mange byggeprojekter, som lagt sammen beskæftiger mere end 300 byggefolk, udviklere, arkitekter, ingeniører og andre rådgivere. Fortrinsvis i hovedstadsområdet samt i Midt- og Nordjylland, siger Jakob Axel Nielsen, der benytter sig af flere underleverandører inden for totalentrepriser.

HP Byg: Hver fjerde arbejder på et Calum-projekt
En af dem er HP Byg, og her kan man godt mærke en forhøjet byggepuls hos Calum.

– Vi har 225 ansatte og cirka hver fjerde arbejder i øjeblikket på et af Calums projekter. Det er en stigning i forhold til de foregående år. I 2018 har vi bl.a. udført totalentreprise på 86 lejligheder på Stigsborg Brygge i Aalborg, samt lejligheder i Bagsværd. Det er fantastisk at få lov til at være en del af disse projekter, fortæller adm. direktør hos HP Byg, Henrik Pedersen.

Tre store projekter i 2019
Calum forventer også en hektisk byggekalender i 2019.

I Værløse ved den gamle flyvestation stikker gravemaskinerne snart snuden i jorden for at grave ud til 138 rækkehuse i området Laanshøj på 18.000 kvm. Ikke langt derfra i Hedehusene udenfor Roskilde påbegynder Calum projektet Nærheden, hvor 140 etageboliger på tilsammen 11.000 kvm grundlægges.

Endelig har Calum byggeret til 4.300 kvm ekstra boliger i Brabrand. Et anderledes projekt med fokus på en detailsalg til private og ikke leje. Dette projekt ser dagens lys, når Aarhus Kommune har givet byggetilladelse.