CALUM OPFØRER GRØN OASE TIL 350 MIO. KR.

17. januar, 2018

Ejendomsudviklingsfirmaet Calum opfører snart 220 lejelejligheder i Aalborg, hvoraf flere får mulighed for egen kolonihave. Teamet, der skal realisere projektet Oasen, er netop fundet.

Nyskabende, massivt fokus på bæredygtighed og grønne, rekreative områder, 5 km fra Aalborg centrum.

Aalborgensiske Calum, der udvikler boliger over hele landet, opfører fra april 2018 et nyt og anderledes boligprojekt i det sydlige Aalborg på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej.

Projektet, der får navnet Oasen, bliver opført rundt om en tidligere grusgrav. Grusgraven bliver lavet om til en grøn oase med en sø i bunden, grønne fællesarealer og legepladser. Og i de boliger, der ikke har egen altan eller terrasse, får beboerne mulighed for egen kolonihave på 15-25 m2. Her kan man f.eks. dyrke grøntsager.

Grøn natur stresser af
– Undersøgelser blandt boligsøgende foretaget af analysevirksomheden Exometric viser, at noget af det vigtigste for beboere er adgang til grønne områder. Forskning dokumenterer desuden, at træer, buske og græs mv. giver ro og har en afstressende effekt. Set i det lys bliver Oasen utrolig attraktivt. Søen, det kuperede landskab, de mange træer, buske og græsarealer kommer til at fungere som en oase i området, som inviterer beboerne til at komme ud af lejligheden og ud og nyde naturen. Med adgang hertil kan beboerne ikke blot slappe af i den nære natur, de får også en naturlig lejlighed til at møde hinanden. Det skaber liv og en god atmosfære, siger Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum, der venter projektet færdigt i løbet af 2019.

Vinderteam udpeget
Calum indbød i maj i år fire teams bestående af arkitekter, ingeniører og totalentreprenører, som dystede om opgaven. For nylig udpegede Calum i samråd med Aalborg Kommune og Arkitema Architects så HP BYG, akademiingeniørfirmaet Svend Poulsen og arkitekterne Kjær & Richter som vinder af konkurrencen.

– Vinderteamet har tilbudt en løsning, der på fineste vis transformerer et i forvejen tilbygget område og en tidligere grusgrav til et utroligt attraktivt boligområde med ekstraordinære grønne kvaliteter. Vores intention med dette projekt er at løfte niveauet for, hvordan vi kan forene bæredygtighed, det bynære liv og samtidig hente naturen ind i lejlighedsbeboernes hverdag, fortæller Jakob Axel Nielsen.

Allétræer leder ind til området
Oasen kommer til at disponere over godt 16.000 m2 boliger fordelt på 220 lejligheder. 109 lejligheder bliver 50 m2, 77 på 75-89 m2 og 34 på 112 m2.

På grunden ud mod Ny Nibevej ligger en stribe kontorbygninger, der siden 1979 husede TDC og før det Amtsgården. Dem river Calum nu ned for at gøre plads til de nye ’oaselejligheder’. For at understrege den grønne linje i projektet planter man på den kommende Karen Blixen Vej allétræer, der naturligt leder ind til Oasen.

Faktaboks: Andre oplysninger om Oasen

  • Aalborg centrum: 5 km
  • City Syd: 2 km
  • Sofiendalskolen: ½ km (til fods)
  • Lejlighedsfacaderne bliver i røde teglsten
  • De 13 opgange opføres i tre og syv etager
  • Vejnavnet Karen Blixen Vej relaterer til området med enfamilieshuse mod syd, kaldet Digterkvarteret