CALUM OPFØRER NY BYDEL VED GØDSTRUP SUPERSYGEHUS

15. maj, 2019

Calum er på vej med ca. 33.000 kvm boliger og detailforretninger i Gødstrup ved Herning, der fra 2021 skal hjælpe med at servicere 3.500 sygehusansatte.

Herning Byråd planlægger en ny bydel med tilknytning til det kommende 140.000 kvm store Gødstrup supersygehus, der åbner i slutningen af 2020. Nu kommer det landsdækkende udviklerfirma Calum, som de første, til at spille en central rolle i udviklingen af området:

Ved siden af sygehuset etablerer Calum en ny bydel, som bliver et oplagt sted for hospitals- og butiksansatte samt hospitalsbesøgende og almindelige tilflyttere at bo og handle i.

I alt bliver der tale om et område på knap 80.000 kvm – heraf omsættes godt 33.000 kvm til boliger og et centerområde med forretninger.

’Et aktiv for Herning’
– Med dette projekt etablerer vi de grundlæggende, fysiske rammer for en stor del af hospitalsmedarbejdernes hverdag. Byområdet bliver et aktiv for hele Herning og skal samtidig understøtte og supplere Snejbjerg og Tjørrings funktioner. Vi er, ovenikøbet som de første, med til at forandre en vigtig del af Herningområdet. Det er vi meget stolte af, siger Jakob Axel Nielsen, tidligere sundhedsminister og i dag administrerende direktør hos Calum.

Den nye bydel kommer til at ligge blot 200 meter syd for Gødstrup Regionshospital og i umiddelbar nærhed af den nye motorvej mellem Herning og Holstebro. Kommende beboere, der flytter til fra Herning centrum, Holstebro og omegn og skal arbejde i området, vil kunne gå på arbejde på et par minutter.

Dagligvarebutikker med lejligheder på toppen
– Først opfører vi mod øst et centerområde med to dagligvarebutikker på hver op til 1.500 kvadratmeter. Her placeres også en tankstation og vaskehal samt en café eller restaurant. De første etaper skal være færdige i 2021. På grund af den korte afstand vil mange finde det nemt at bruge i hverdagen. Centerområdet bliver på op til seks etager og kommer til at rumme et vartegn for området. Ovenpå butikkerne etablerer vi knap 6.000 kvm lejligheder til blandt andre læger og sygeplejersker. Det bliver med udsigt ud over et dejligt naturområde med en grøn lavning. Her samler vi områdets regnvand for at undgå oversvømmelser, forklarer Jakob Axel Nielsen.

Parcelhuse på 250 kvm
Senere påbegynder Calum længere mod vest et område på i alt 7.000 kvm parcelhuse på op til 250 kvm stykket i to eller tre etager. Beboerne får mulighed for selv at vælge hustype blandt flere forskellige størrelser og designs. Calum bebygger desuden et tredje område på sammenlagt 17.000 kvm med rækkehuse i to eller tre plan.

Gødstrup-projektet afventer i øjeblikket en godkendelse af det lokalplanforslag, som Herning Kommune har sendt i høring. Høringen ventes afsluttet den første september. Herefter skal Museum Midtjylland undersøge området, før Calum får grønt lys til at gå i jorden.

Muligt erhvervsområde
Endelig har Calum mulighed for senere at udvikle et erhvervsområde mod nord i første række til Holstebromotorvejen. Indtil videre er der kun vedtaget en rammeplan, som firmaet ikke kan bygge efter. Men Calum kan på et senere tidspunkt indhente et tillæg til lokalplanen, der giver ret til at opføre erhvervsejendomme.

– Gødstrup Regionshospital bliver et enormt, pulserende område med mange mennesker. Derfor vil det være en helt naturlig forlængelse senere at placere virksomheder, som kan servicere hospitalet og dets ansatte, professionelt som privat. F.eks. via et patienthotel, vaskeri, en ejendomsmægler og et sted at dyrke fitness. Den gode motorvejsforbindelse giver mulighed for at tiltrække erhvervsfolk, der nyder godt af dette.