CALUM PÅBEGYNDER 138 BOLIGER TIL 600 MIO. KR. VED FLYVESTATION VÆRLØSE

6. oktober, 2018

Calum udvikler 18.000 kvm kvalitetsboliger i Furesø Kommune. Projektet får en samlet salgsværdi på 600 mio. kr.

Området Laanshøj på den nedlagte Flyvestation Værløse bliver nu yderligere udvidet. Udviklingsfirmaet Calum går snart på vingerne med 138 kvalitetsboliger i den sidste del af Laanshøj-området. Calum køber området af Realdania By & Byg, der overtog arealet og de ikke færdiggjorte projekter efter KUBEN i 2009.

– Der bliver tale om rækkehuse og dobbelthuse på 110 – 170 kvm. Vores fokus i projektet bliver at skabe en høj kvalitet i valg af design og indretning. Vi befinder os i den indledende fase og har i første omgang udelukkende rådført os med vores rådgivere. Nu skal vi videre med projektet. I den kommende tid skal vi finde det helt rette arkitektoniske løsningsforslag til området og planlægge indsatsen herfra. Det bliver rigtig spændende og noget, som vi ser frem til, siger adm. direktør hos Calum Jakob Axel Nielsen om projektet.

Fokus på familier
I forvejen rummer Laanshøj mere end 150 boliger, og så ligger det nye boligkvarter midt i et naturområde, der er større end Eremitagen. Men selvom området henvender sig til både singler og seniorer, bliver den primære målgruppe for Calum formentlig yngre familier med børn. Det kommer bl.a. til at betyde, at en stor del af rækkehusene bliver i to plan.

– Traditionelt ønsker familier med børn lidt mere plads end helt unge, enlige eller ældre uden børn. Det vil f.eks. sige flere værelser og større fællesarealer. Også andre steder i hovedstaden oplever vi stor efterspørgsel fra denne gruppe på rækkehuse i to etager, forklarer Jakob Axel Nielsen.

Lokalplan på plads
Siden Realdania By & Byg overtog området fra KUBEN, har man i samarbejde med Furesø Kommune arbejdet med udviklingen, som der nu er vedtaget en ny lokalplan for.

Første spadestik bliver i starten af 2019, og de første boliger ventes færdige ca. et år senere. Calum vil formodentlig opstarte salget af boligerne allerede i 2018.