CALUM UDLEJER 24 RÆKKEHUSE PÅ REKORDTID

17. december, 2018

Ekstra høj kvalitet har været helt afgørende for, at boligudviklingsfirmaet Calum har udlejet Kildehøj-rækkehusene på under to måneder.

Normalt kan der gå flere måneder, før alt er udlejet, men sådan har det ikke været i forbindelse med rækkehusene Kildehøj i Gug, 4 km syd for Aalborg.

De 24 rækkehuse, på to eller tre etager 10 minutters kørsel fra centrum, er gået som varmt brød blandt boligsøgende i Nordjylland. På under 60 dage har Calum, i samarbejde med DEAS, modtaget alle 24 underskrifter på udlejningskontrakterne.

Det høje udlejningstempo afspejler ifølge Calum en ny tendens, nemlig, at markant flere nordjyder leder efter nye, omkostningsfrie lejeboliger af ekstra høj boligkvalitet. Gerne med lækre indretningsraffinementer.

Forvænte boligsøgende vil have kvalitet
– I efteråret udlejede vi Gavlhusene, 29 smukke, nyudviklede lejligheder, på Eternitten, også i løbet af kun få måneder. Lejlighederne på Stigsborg Brygge og rækkehusene på Lindholm Brygge har vi ligeledes fået udlejet i et hæsblæsende tempo. I lang tid har der været rift om nyopførte boliger i det centrale Aalborg. Det gør sig nu også gældende uden for centrum, hvor priserne er lavere og samtidig giver mulighed for have til boligen. Samlet gælder det, at køberne har penge lige nu. Derfor går det rigtig stærkt, siger Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum.

Projektet Kildehøj er samlet set på 2.881 kvm. De fleste boliger er i to plan med fire værelser på i alt 108 eller 116 kvm. Ud af dem måler otte rækkehuse 135 kvm, da de har en ekstra etage med endnu et soveværelse eller opholdsrum samt to tagterrasser.

Investerer ekstra penge i kvadratmeteren
– Lejerne er tydeligvis blevet mere forvænte og kritiske, når de skal ud at realisere drømmeboligen. For at ramme denne målgruppe vælger vi – i modsætning til flere af vores konkurrenter – bevidst at investere ekstra midler i arkitekturen og valget af materialer. Kildehøj-rækkehusene er netop sådan et projekt, hvor vi har kælet for detaljerne.

’Kvalitetsskabende detaljer sælger huse’
– F.eks. ligger både spisepladsen, hvor familien sætter sig ned ved måltiderne, og stuen ud til hver deres svævende terrasse. Det giver lys og ro. Udover en terrasse mod syd med glaspartier fra gulv til loft ind til stuen har beboerne i alle huse en ekstra terrasse mod vest og dermed endnu mere glæde af aftensolen. Den slags kvalitetsskabende detaljer sælger også huse, tilføjer Jakob Axel Nielsen.