CALUM UDVIKLER 64 LEJLIGHEDER 3 MIN. FRA STRANDEN

5. december, 2017

Ejendomsudviklingsfirmaet Calum påbegynder nu opførelsen af 64 lejligheder i Køges Søndre Havn, få hundrede meter fra stranden. De nye lejligheder skal både tiltrække unge og ældre beboere.

De voksende boligpriser i Storkøbenhavn øger efterspørgslen på boliger i Køge. Det får nu ejendomsudviklingsfirmaet Calum til at opføre lejlighedsprojektet ’Gåsefoden’ ved Køge Søndre Havn.

Fokus på design og funktionalitet
De i alt 64 lejligheder på tilsammen 6.250 m2, der er solgt til DADES, opføres af totalentreprenøren DCM og er designet af arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen.

– Vi har et af Danmarks mest kompetente og anerkendte arkitektfirmaer til at tegne lejlighederne, og det har resulteret i en række boliger af høj kvalitet, designmæssigt som i valg af materialer. Sammen med arkitekterne har vi f.eks. lagt vægt på rummelige, funktionelle lejligheder med masser af lys og mulighed for at nyde udsigten ud over Køge Bugt. Samtidig får de kommende beboere postadresse centralt i Køge kun 10 minutters spadsergang fra gågaden, siger Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum.

Gåsefodens fremtidige lejere flytter nærmere betegnet ind på grunden syd for Køges Kulturhus, Tapperiet, på hjørnet af Søndre Badevej og Strandpromenaden (syd for Søndre Badevej og øst for Strandpromenaden. red.).

Ud over nem adgang til centrum, villakvarterer med boldbaner og legepladser mod vest og grønne, rekreative områder mod syd, så får beboerne kun ca. 200 meter til stranden.

3 min. til stranden
– Helt særegent for området får beboerne kun tre minutter til fods hen til den kommunale strand, som i forvejen er et meget efterspurgt område i Køge. Kan man lide at være ude i naturen, gå ture langs vandet og tage sig en dukkert, sommer eller vinter, så er det naturligvis et stort aktiv. Herudover kan man også kitesurfe eller ro i kajak, fortæller Jakob Axel Nielsen.

Lejlighederne, der er på to-fire værelser og fra 75-120 m2, opføres hovedsageligt i hvid beton og med altaner. Med forskellig størrelse henvender boligerne sig både til familier, unge og ældre, hvilket skaber en mere divers beboersammensætning. Enkelte lejligheder er specifikt modelleret til ældrevenlige boliger. Kælderen rummer 50 stormvandsikrede p-pladser.

Calum har i alt erhvervet sig 13.000 byggeretter ved Køge kyst. Gåsefoden, der blot er ét af flere kommende Calumboligprojekter i området, ventes færdigt ultimo 2018.