CALUM VIL BYGGE 21.000 KVM PÅ TIDLIGERE HOSPITALSGRUND I HØRSHOLM

3. december, 2019

Udviklerfirmaet CALUM skal opføre op mod 220 boliger kun få minutter fra Hørsholm Midtpunkt.

200-220 kvalitetsboliger målrettet børnefamilier, singler samt ældre par, som har lyst til at skifte villaen ud med noget mindre og helt nyt.

Sådan lyder kort og godt udviklingsplanen for den tidligere hospitalsgrund i Hørsholm efter, at det landsdækkende udviklingsfirma CALUM har erhvervet sig byggeretten på tre byggefelter på hver 7.000 kvadratmeter. Her vil firmaet opføre 21.000 kvadratmeter boliger i høj kvalitet.

Projektet kommer til at hedde PH Park opkaldt efter den tidligere arkitekt, Poul Henningsen, der har boet i området.

Udsigt til grøn park
– Vi har overtaget byggeretten og planlægger et meget smukt byggeprojekt. For det første er der tale om et enestående område godt med plads og grøn natur. Den vil vi også så vidt muligt bevare, så der mellem boligerne kommer til at ligge en grøn park med masser af træer. Beboerne får et naturskønt område at bo i.

Kvalitet på tapetet
– For det andet vil vi udvikle boliger med høj kvalitet i valget af materialer og i det arkitektoniske design. F.eks. får boligerne masser af lys, og de fleste af dem også en altan, hvilket åbner dem op og giver liv. Boligernes indretning skaber stillezoner og mulighed for interaktion, f.eks. åbne stuer med køkken, inden for hjemmenes fire vægge. Udenfor planlægger vi fællesarealer, der bringer beboerne sammen og etablerer naboskaber og fællesskaber, forklarer adm. direktør hos CALUM, Jakob Axel Nielsen.

Underjordisk p-plads
CALUM opfører på hvert byggefelt et tårn med lejligheder, rækkehuse og punkthuse, hvilket vil sige boliger på to-tre etager indeholdende lejligheder med elevator. Boligerne vil efter planen variere fra 65-140 kvadratmeter, og mange af dem vil have underjordisk parkeringskælder tilknyttet.

Målgruppen er både ejere og lejere, herunder velhavende beboere i Hørsholm og Nordsjælland med mod på at flytte ind i nye kvalitetsboliger, små 10 minutters gang fra Hørsholm Midtpunkt.

Indflytning i 2022
Hørsholm Kommune vedtog i slutning af oktober en lokalplan, mens byggetilladelsen venter. Ifølge CALUM vil den formentlig – alt efter kommunens behandlingsforløb – foreligge i sommeren næste år.

Udviklerne opererer i øjeblikket med en gå i jorden-dato omkring sommeren 2020. CALUM opfører boligerne i etaper, og den sidste etapes ventes færdig medio 2022.