CALUM VIL BYUDVIKLE GELLERUP

24. september, 2017

Ejendomsudviklingsfirmaet Calum følger nu i fodsporene på Aarhus Kommune og vil være med til at byudvikle Gellerup i Aarhus.

Inspireret af Aarhus Kommune vil udviklingsfirmaet Calum nu være med til at bygge mere kvalitet ind i Gellerup. Calum har adgang til en større grund på Gudrunsvej i Gellerup, og her vil virksomheden opføre ca. 160 kvalitetsboliger.

1.000 arbejdspladser og 2.000 nye boliger
Ifølge Calum kunne timingen ikke være bedre. Gellerup har tidligere været et uroplaget område, men nu har Aarhus Kommune besluttet at løse problemerne.

– Aarhus byråd vil bringe Gellerup op på niveau med resten af Aarhus, og det er man godt på vej med. Aarhus Kommune flytter omkring 1.000 offentlige arbejdspladser til Gellerup. Letbanen får tre stationer, hvilket letter transporten for beboerne. Herudover har lokalpolitikerne vedtaget at etablere 2.000 nye private boliger, nye børnehaver, skoler, fritidstilbud, herunder en ny svømmehal, samt en politistation i nærområdet. De mange tilbud vil løfte oplevelsen af at bo og arbejde der, hvilket igen vil hente nye tilflyttere, siger Jacob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum.

Vil gøre en forskel
Det aalborgensiske ejendomsfirma, ejet af Henrik Calum, engagerer sig i områder på vej frem. Både på grund af Aarhus Kommunes udviklingsinitiativer samt den stigende efterspørgsel på boliger i Aarhus, passer det optimalt med Calums investeringsstrategi at udvikle Gellerupgrunden.

Men det er ikke den eneste grund til, at Calum vil byudvikle Gellerup.

– Med en stor egenkapital har vi mulighed for at byudvikle mange steder i landet. Men det giver os en ekstra stor kvalitet og tilfredshed at få lov til at byudvikle i netop Gellerup, som har haft sociale udfordringer. Vi er imponerede af de konkrete byudviklingsinitiativer, som Aarhus Kommune har sat i søen. Det er et vigtigt projekt, fordi det ikke blot løfter bybilledet, men på markant vis også skaber mere kvalitet i beboernes tilværelse. Det vil vi gerne bakke op om og være en del af, siger Jacob Axel Nielsen.

Grunden på Gudrunsvej har tidligere tilhørt Brabrand Boligforening, som har revet en række bygninger ned for at gøre plads til Calums boligprojekt. Brabrand Boligforening driver sammen med Aarhus Kommune den overordnede udvikling af området.

Billedtekst:
Calum ønsker at omdanne et udviklingsområde på Gudrunsvej i Gellerup til omkring 160 kvalitetsboliger, der skal se sådan her ud.