DERFOR KØBER NORDSJÆLLÆNDERE SOMMERHUS I SKAGEN

1. juli, 2019

Udover en historisk lav realkreditrente – og dermed minimale låneomkostninger – giver 15 ugers udlejning ca. 90.000 kr. direkte i lommen efter skat, forklarer CALUM, som er ved at færdiggøre sommerhusområdet Skagen Nordstrand.

Udsigten til en ekstra gunstig sommerhusøkonomi kombineret med en rå, smuk natur får mange nordsjællændere til at købe feriebolig i Skagen lige nu.

 

Det forklarer boligudvikleren CALUM, som især sælger sine sommerhuse til folk med fast bopæl i det nordsjællandske.

 

– Umiddelbart skulle man måske tro, at jyder ville være mest interesseret i et sommerhus ved Skagen på grund af den korte køreafstand. Men vores købere kommer primært fra det velhavende Nordsjælland og så lidt fra København. Vi modtager især mange henvendelser fra folk i den pensionsmodne alder, unge med gang i karrieren samt par med halvvoksne børn. Fælles for dem er, at de har orden i privatøkonomien og ønsker at kombinere smuk, afstressende natur med lækkert designede sommerhuse. Dét kan vi tilbyde dem, siger Jakob Axel Nielsen, administrerende direktør hos Calum.

 

Direkte ud til vandet og den rå klitnatur
Skagen Nordstrand er et af flere meget populære sommerhusområder i Skagen. Her opfører CALUM forskellige typer ferieboliger på grunde varierende fra 665 kvm og helt op til mere end 3.000 kvm. Boligerne er designet af en af Danmarks førende arkitektvirksomheder, Kjaer & Richter, som tilbyder flere forskellige design.

 

Det, der først møder en på Skagen Nordstrand, er de meget iøjnefaldende Havhuse i 1½ eller 2½ etager. Husene har en spektakulær udsigt over havet og området samtidig med, at husene rummer et stykke over 100 kvm.

 

Ikke langt derfra ligger de flotte, rødteglede Kunstnerhuse i tre størrelser. Derudover er der Fiskerhuset, et topmoderne lyst hus på ca. 120 kvm, og de enorme Klitgården, der i indretning slægter de gamle klitgårde på, men er bygget i moderne stil og kvalitet og rummer op til 425 kvm.

 

– Alle huse er helt nye og med masser af kvalitet i materialerne og stort set vedligeholdelsesfrie. Men måske vigtigst har vi i designet lagt vægt på, at husene udtrykker enkelhed og tager naturen ind i boligerne. Det har vi gjort med f.eks. store vinduespartier. Husene ligger desuden placeret lige ud til strandklitterne og med udsigt til vandet. Det vil sige, at man træder direkte ud i den rå, nordjyske klitnatur lige ved vandet, tilføjer Jakob Axel Nielsen.

 

90.000 kr. efter skat

Imidlertid er det ikke kun den rå nordjyske natur, men også muligheden for at gøre en ekstra god bolighandel, som tiltrækker nordsjællændere til det sceniske og maritime Skagen.

 

Beregninger fra CALUM og turistbureauet Toppen af Danmark viser, at udlejer man et gennemsnitligt sommerhus i 15 uger, kan man stikke ca. 90.000 kroner i lommen efter skat. Dem kan man så bruge på at afvikle sit lån og betale faste udgifter.

 

Rekordlav rente
Det favorable regnestykke bliver i øvrigt kun endnu mere favorabelt, hvis man optager et af de nye realkreditlån, f.eks. et 30 årigt afdragsfrit realkreditlån.

 

– Renterne er historisk lave, og med en optimal afregningskurs er der gode muligheder for at reducere sine låneomkostninger, tilføjer Jakob Axel Nielsen.