DRONNING MARGRETHE BESØGER KØGE KYST

3. juni, 2019

Dronningen lagde for nylig vejen forbi Køge Kyst for at se udviklingen af Køges nye, spændende boligområde. – Særdeles festligt med royalt besøg, vurderer Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum, der bygger boliger på stedet.

Køge Kyst fik royalt besøg, da Hendes Majestæt Dronning Margrethe i sidste uge aflagde det pulserende boligområde en officiel visit. Besøget skete i forbindelse med det årlige sommertogt, som i år tog sin begyndelse i Køge.

Dronningen var forinden bl.a. på det lokale ungdomskulturhus og spillested, Tapperiet, hvor hun overværede en teaterkoncert. Efterfølgende fik hun fremvist Køge Kyst og detaljeret forklaret om udviklingen af boligområdet.

Royalt besøg er særlig festligt
Hos Calum, der i øjeblikket arbejder på boligprojekterne Gåsefoden og Blåklokken på Køge Kyst, er adm. direktør, Jakob Axel Nielsen, glad for besøget.

– Det er ekstremt positivt og særlig festligt, når den øverste repræsentant for Kongehuset kommer på officielt besøg i Køge og i Køge Kyst-området. Besøget var en rigtig munter dag for beboerne i området og er samtidig med til at skabe ekstra opmærksomhed omkring Køge Kyst og den værdi, som de nye boligfaciliteter skaber. Det er noget, vi sætter pris på, siger Jakob Axel Nielsen i forbindelse med besøget.

Calum opfører to boligprojekter
Calums Gåsefoden på Søndre Badevej i Køge, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, er et af flere nye boligbyggerier syd for Køge Havn.

De 64 Gåsefoden-lejligheder, der ventes færdige ved årsskiftet, udgør tilsammen 6.450 kvm og varierer fra 50-100 kvm per enhed. Lejlighedskomplekset er trådt ind i sin afsluttende fase, og håndværkerne begynder snart selve apteringen. I august åbner to prøvelejligheder på stedet.

Herudover er Calum for nylig gået i gang med at grave ud til det næste boligprojekt, Blåklokken, i byggefeltet SH2-3 et par hundrede meter nord for Gåsefoden. Her skyder 78 lejligheder på i alt 7.200 kvm samt en p-kælder op om cirka et år.

– Vores lejligheder i begge byggefelter varierer i størrelse, fordi vi ønsker at henvende os til både unge, ældre, par, singler og familier. Boligerne er indrettet til at understøtte de forskellige målgruppers behov, f.eks. tilbyder vi også et antal ældrevenlige boliger. Det bliver et attraktivt og spændende sted at bo med få minutters gang til både stranden og gågaden i Køge By, tilføjer Jakob Axel Nielsen.