FRANK JENSEN: 252 NYE ALMENE UNGDOMSBOLIGER SKABER ET MERE BLANDET KØBENHAVN

25. oktober, 2017

Ejendomsudviklingsfirmaet Calum holder den 2. november rejsegilde for byggeriet ’Eksercerpladsen’ ved DR-byen. Overborgmester Frank Jensen deltager på dagen.

Mulighed for at afhjælpe et stort behov for ungdomsboliger og samtidig skabe et mere blandet København.

Sådan lyder det kort og godt, når overborgmester Frank Jensen opsummerer betydningen af det kommende byggeri af 252 nye almene ungdomsboliger på Eksercerpladsen ved DR-byen på Amager:

Tiltrængt bidrag af boliger
– Med 252 nye almene boliger får vi et tiltrængt bidrag af boliger til de mange studerende, der flytter til byen. Boligerne kommer til at ligge centralt i Ørestad tæt på metro, universitetet og Islands Brygge. Eksercerpladsen vil bidrage til en blandet by med nye boliger til de unge, som oven i købet er almene, og derfor får en husleje, som er til at komme i nærheden af, siger overborgmester, Frank Jensen.

Frank Jensen bliver en af hovedtalerne, når Calum den 2. november kl. 14.30-15.30 holder rejsegilde for første etape af byggeriet af Eksercerpladsen knap et år efter første spadestik.

Byggeriet er på i alt 17.000 m2 og ventes færdigt medio 2018. Udover ungdomsboligerne, der bliver fra 36-50 m2 i størrelsen, kommer stueetagen til at indeholde to caféer samt et supermarked. På toppen af bygningen får interesserede mulighed for at flytte ind i 10 penthouselejligheder, mens der kommer et parkeringsanlæg med ca. 60 p-pladser i kælderen.

– Det er en tilfredshed at kunne levere ungdomsboliger, som er betalelige for de unge. Herudover har vi etableret et stærkt samarbejde med Calum, der munder ud i et godt slutprodukt, siger Jens Elmelund, adm. direktør hos KAB, der administrere de kommende ungdomsboliger for SAB.

Calum stolte af hele projektet
– Håndværkerne er kommet godt i gang. Samtidig er vi stolte af at være med til at udvikle mange nye ungdomsboliger, som giver unge mennesker adgang til et særdeles attraktivt område med spændende muligheder. Flere ungdomsboliger kan – set i det store billede – gøre en forskel for kommende beboere og for København. De ti penthouselejligheder øverst bliver med til at understøtte blandingen af beboere, tilføjer Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum.

Rejsegilde Eksercerpladsen | hvor og hvornår | vil du deltage som journalist?

  • Rejsegilde for Eksercerpladsen den 2. november kl. 14.30-15.30
  • Amager Fælledvej 144 – 178, 2300 Amager (ved DR-byen)
  • Er du f.eks. journalist og ønsker at deltage eller høre mere, kontakt: Jakob Axel Nielsen, adm. direktør Calum, 29 31 00 00

Program for dagen

  • Kl. 14.30: Velkomst ved adm. direktør, Calum, Jakob Axel Nielsen
  • Kl. 14.35: Tale af Overborgmester Frank Jensen (er til stede frem til kl. 15)