I MAJ: 29 EKSKLUSIVE LEJLIGHEDER I GAVLHUSENE PÅ ETERNITTEN UDLEJES

25. april, 2018

Gavlhusene med den smukke, historiske facade står klar til indflytning til studiestart efter sommerferien. Kultur- og byentusiaster viser allerede stor interesse.

Vil man gerne bo centralt, få nem adgang til det indre Aalborgs mange kulturaktiviteter og samtidig blive en del af det historiske Eternitten, så har man nu chancen.

DEAS åbner i maj for udlejningen af Gavlhusene, som består af 29 lejligheder. Lejlighederne står klar til indflytning den 1. september.

Unge og midaldrende par
– Allerede nu møder vi stor interesse fra folk, som har lyst til at komme tættere på byens centrum. Det er især unge par samt midaldrende, hvor børnene er ved at flytte hjemmefra, som har lyst til at prøve noget nyt. Det skaber stor interesse, at lejlighederne er opført i en høj kvalitet med masser af lys, store vinduesflader ud til en fabelagtig udsigt og helt ny indmad, siger Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum, der har udviklet projektet.

Entreprenøren Dansk Boligbyg begyndte opførelsen af de nye Gavlhuse-lejligheder i Alexander Foss Gade i september 2017. I alt er der tale om 2.400 m2 og med lejligheder på 65 – 99 m2.

Blanding af nyt og gammelt skaber liv
Lejlighederne er opført med afsæt i de oprindelige, bevaringsværdige Gavlhuse. Gavlene på de oprindelige huse er videreført, mens resten af den nye ejendom er opført fra bunden. Designmæssigt skaber det ekstra nerve i projektet, vurderer Calum.

– Ved at blande moderne arkitektur og materialer af høj kvalitet med en over hundrede år gammel bygning opstår et nyt og smukt bygningsværk. Vi bevarer patinaen fra et af Aalborgs særlige industrikvarterer samtidig med, at vi får nye, funktionelle elementer ind i dem. Blandingen af det nye og det historiske skaber liv. Det tror jeg ikke, man bliver træt af at se på, siger Jakob Axel Nielsen.

Udover de 29 lejligheder kommer Gavlhusene også til at rumme to erhvervslejemål. I forvejen ligger der en netto, en Føtex og en Fakta i området.