OVERBORGMESTER FRANK JENSEN GLÆDER SIG OVER CALUMS MODEL FOR ALMENE BOLIGER

9. november, 2017

I modsætning til mange andre ejendomsudviklere er Calum ’ikke bange for alment boligbyggeri’, siger overborgmester Frank Jensen, der er glad for, at virksomheden er rykket til hovedstaden.

Almene boliger er vigtige for København og københavnerne. Så vigtige at overborgmester Frank Jensen gerne ser mange flere af dem:

Ønsker 10.000 nye almene boliger
– Hvis jeg bliver overborgmester igen, så er min plan, og det er det, jeg går til valg på, 10.000 nye almene boliger inden 2027. Så kan vi sikre, at København fremover har 20 procent af den samlede boligmasse, som er almen, siger Frank Jensen, der for nylig var hovedtaler ved rejsegildet for Eksercerpladsen, 252 almene ungdomsboliger ved DR-byen.

Flere almene boliger øger, ifølge Københavns overborgmester, mobiliteten i samfundet og giver folk uden større økonomiske ressourcer adgang til nye, attraktive geografiske områder og boliger. Det styrker diversiteten i København.

Skaber tryghed og øget livskvalitet
– Det, Calum gør i Aalborg og heldigvis nu også København, er at finde sammen med den almene sektor og udvikle boligprojekter, hvor der både bliver studieboliger, almene boliger, familieboliger og nogle private boliger. Den kombination betyder, at vi i det samme byggeri får folk, der bor til leje, og nogle der ejer. Dermed får vi et blandet København. Det synes jeg er perfekt, og det er lige netop sådan, jeg gerne ser, at der kommer flere byggerier i København. På den måde får vi en blandet beboersammensætning. Det er med til at skabe en forståelse og en tryghed ved hinanden og øget livskvalitet. Det åbner op, forklarer Frank Jensen.

Mange tør ikke omfavne de almene byggerier
Ifølge Frank Jensen blev der opført 4.200 boliger i 2016, mens tallet i 2017 kommer over 5.000. Imidlertid kunne andelen af almene boliger formentlig være større, hvis ikke en stor del af udviklingsbranchen går uden om de almene projekter, forklarer han.

– Nu kommer jeg selv med en baggrund fra Aalborg og har oplevet, hvad Calum har betydet i Aalborg, og nu er virksomheden så rykket til København. Det at vi har en udvikler, der ikke er bange for den almene sektor…

Er mange ejendomsudviklere da bange for at engagere sig i almene boligbyggerier?

– Ja, ja, ja! Calum har altid set, at det er godt at have den almene sektor, fordi konjunkturerne går op og ned. Det er den model, som de har løst i Aalborg, og det er den model, som jeg er glad for nu også kommer til København. Fordi der er en kvalitet i at have en udvikler som Calum, der ikke er bange for den almene sektor. Det er kun godt, uddyber Frank Jensen.

Billedtekst:
”Det er en privatejet virksomhed, som er kendetegnet ved at have været i markedet i mange år, og som har undgået at komme ud i de store skvulp, som vi har set andre developere har været. Det er udtryk for en soliditet”.

– Overborgmester Frank Jensen om Calum.