UNGE STRØMMER TIL CALUMS STUDIE- OG UNGDOMSBOLIGER I AARHUS

19. juni, 2020

Overraskende mange studerende og unge har på det seneste valgt at lægge billet ind på en af lejeboligerne STUDIOHOUSE i Aarhus – og flere er på vej, oplyser Danbolig i Aarhus Vest. 

Hverken områdets historisk set lidt brogede omdømme, coronapandemien eller på det seneste Rasmus Paludans kontroversielle besøg i bydelen har kunnet mindske interessen for de nye ungdoms- og studieboliger, STUDIOHOUSE.

I løbet af de seneste uger har Danbolig fået otte-ti nye lejere om ugen, og det er langt flere end forventet.

– Umiddelbart ser det ud som om, at de unge er meget mindre prægede af den gamle historik end de ældre. De unge bider mest mærke i de mange nye, positive ændringer i området. Bl.a. områdets kulturcampus, sports- og fitnessfaciliteter, butikker, moderne boliger, infrastruktur og tilflyttede virksomheder i nye erhvervslokaler, der er kommet til. Der er også mange muligheder for de unge her, lyder vurderingen fra Bjarke Ankjær.

Mere seriøse henvendelser under corona
– Og mod forventning har coronasituationen ikke smittet negativt af på udlejningen, måske tværtimod. Normalt har vi en underskreven lejekontrakt for hver fem-til seks fremvisninger. Men under coronakrisen har vi haft en udlejning for hver anden fremvisning. De henvendelser, vi har fået, har været markant mere seriøse og overvejede, tilføjer han.

Tegnet af aarhusianske Rambøll Arkitekter
STUDIOHOUSEs boliger består af 165 kvalitetslejeboliger med et, to eller tre værelser målrettet studerende og andre unge. Boligerne har stået klar til indflytning siden 1. juni.

Bag projektet står ejendomsudviklerfirmaet, CALUM A/S, mens Rambøll Arkitekter på Olof Palmes Allé i Aarhus har slået stregerne. Lejeboligerne har udsigt til et lyst, grønt gårdrum, og så har de fleste boliger enten en altan eller terrasse for at skabe lys og luft til beboerne.

Studiestart øger interessen
Indtil videre er 96 boliger udlejet, men Danbolig venter, at tallet stiger hen mod studiestart.

– Udlejningen vil helt klart accelerere frem mod studiestart og særligt efter slutningen af juli, når de kommende studerende præcis ved, om de skal til Aarhus eller en af de andre studiebyer, siger Bjarke Ankjær.

Aarhus modtager hvert år omkring 20.000 nye studerende. Og mange af dem vil efter alt at dømme slå sig ned i denne del af Aarhus.